Αρκετά μακρυά, πέρα απο την βουή οποιασδήποτε μεγαλούπολης, το αγρόκτημα της Orangia δημιουργεί εξέχαστες εμπειρίες για όσους αγαπούν την φύση και τον ενναλακτικό τουρισμό.

Καλώς Ορίσατε στο αγρόκτημά μας Orangia στο Λευκοχώρι Ηλείας!

2000 δέντρα, δύο δεντρόσπιτα και ένα σπίτι

  • Πώς είναι να ζεις σ’ ένα σπίτι που στηρίζεται πάνω σε δέντρα;
  • Πώς είναι να ξυπνάς ανάμεσα σε πορτοκαλιές, αβοκαντιές και λεύκες;
  • Από ποια υλικά δημιουργούνται τα παραμύθια;

Σε αυτά τα ερωτήματα –που μας απασχολούσαν από παιδιά- προσπαθήσαμε να δώσουμε απάντηση αξιοποιώντας τον πορτοκαλεώνα μας, το όποιο κουβαλάει ιστορία 350 ετών. Αρχικά, αποφασίσαμε να το εμπλουτίσουμε φυτεύοντας 1000 εξωτικά δέντρα «Παυλώνιες», δημιουργώντας ένα «μικρό δάσος» λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας και 46 χιλιόμετρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.

Ανακαινίσαμε την πανέμορφη οικία του αγροκτήματος (Ηilary’s house) και έπειτα κατασκευάσαμε από το μηδέν τα δύο ξεχωριστά ξύλινα δεντρόσπιτα. Το ένα (Irene’s treehouse) αποτελεί μια ζεστή φωλιά για ζευγάρια και το άλλο (Barba Thanasis’ treehouse)είναι ιδανικό για οικογένεια ή παρέα.

Εδώ, η ηρεμία συναντά τη φύση, η χαλάρωση βρίσκει το πραγματικό της νόημα, ενώ όλες οι αισθήσεις ενδυναμώνονται.

Η φιλοξενία μας δεν περιορίζεται στο εσωτερικό του σπιτιού ούτε στα στενά πλαίσια της διαμονής.

Οι μυρωδιές από τα λουλούδια. Η ξύλινη περίτεχνη κούνια. Το άκουσμα των «φυσικών ήχων»  που προσφέρει ψυχική και σωματική γαλήνη. Οι γεύσεις, μέσα από προϊόντα που παράγονται είτε από εμάς, είτε από τους τοπικούς παραγωγούς. Η μύηση στα ενδότερα της αγροτικής ζωής και στα «μυστικά» της περιοχής που μόνοι οι ντόπιοι μπορούν να γνωρίζουν.

Εδώ, η ξεγνοιασιά γίνεται τρόπος ζωής.

Εδώ, τα παιδικά όνειρα βγαίνουν αληθινά. Σαν παραμύθι…

BARBA THANASI’S OUTLOOK

ΔΕΝΔΡΟΣΠΙΤΟ ME KOYZINA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 60μ2.

IRENE’S TREEHOUSE

ΔΕΝΔΡΟΣΠΙΤΟ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ 20μ2.

HILARY’S HOUSE

ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ 100μ2.

BARBA THANASI’S OUTLOOK

ΔΕΝΔΡΟΣΠΙΤΟ ME KOYZINA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 60μ2

Γνωριστε Το
IRENE’S TREEHOUSE

ΔΕΝΔΡΟΣΠΙΤΟ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ 20μ2

Γνωριστε Το
HILARY’S HOUSE

ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ 100μ2

Γνωριστε Το
Η Ιστορία

Ένα αγρόκτημα στην ιδιοκτησία της οικογένειας από την εποχή της Τουρκοκρατίας

Το αγρόκτημα Orangia είναι μία νεόδμητη αγροτουριστική επιχείρηση που αναπτύχθηκε στον οικογενειακό μας πορτοκαλεώνα στο Λευκοχώρι Ηλείας.

Με έκταση 50 στρέμματα, βρίσκεται στην ιδιοκτησία της οικογένειας, από τον 18ο αιώνα.

Γνωρίστε την περιοχή μας

Η περιοχή παρέχει απεριόριστες δυνατότητες για εξωτερικές δραστηριότητες αναλόγως της εποχής. Στους καλοκαιρινούς μήνες η πιο προφανής και ευχάριστη επιλογή σας είναι η θάλασσα. Μία από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από το αγρόκτημά μας. Η πευκόφυτη παραλία με τους πανέμορφους αμμόλοφους έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ μία βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της θα σας κάνει να ξεχάσετε τους ατελείωτους χειμώνες και να αφεθείτε στην ευδαιμονία του ελληνικού καλοκαιριού.

Η περιοχή βρίθει από κλασικά, μεσαιωνικά και νεοκλασικά κτήρια για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας. Η αρχαία Ολυμπία και τα αναρίθμητα Βυζαντινά παρεκκλήσια είναι λίγα μόνο από τα πολλά αξιοθέατα της γύρω περιοχής. Για όσους το επιθυμούν προσφέρονται διαλέξεις και περιηγήσεις από ειδικούς στους τομείς της ιστορίας, της αρχαιολογίας και του περιβάλλοντος.

Σε συγκεκριμένες περιόδους, στην περιοχή λαμβάνουν χώρα σημαντικά φεστιβάλ θεάτρου και χορού.

Η περιοχή φημίζεται για τα κρασιά της. Αν τύχει, λοιπόν, να μας επισκεφθείτε την εποχή του τρύγου, μπορείτε να γίνετε μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας και να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία μετατροπής του σταφυλιού σε κρασί σε επιλεγμένα τοπικά οινοποιεία.

Το αγρόκτημά μας φοράει τα καλά του κάθε χειμώνα, καθώς ακριβώς τότε μας προσφέρει απλόχερα τα χίλια πεντακόσια πορτοκάλια του. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην συγκομιδή και να δοκιμάσετε όσα περισσότερα μπορείτε! Το ίδιο συμβαίνει και με τα αβοκάντο μας. Όσοι από εσάς επιλέξετε να μείνετε στο σπιτόδεντρο που είναι χτισμένο στις αβοκαντιές θα μπορέσετε να γευτείτε τους καρπούς τους με μία απλή κίνηση του χεριού σας από τη βεράντα σας.

Εάν δεν έχετε αποφασίσει ποια εποχή του χρόνου θα θέλατε να μας επισκεφτείτε, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το μηνιαίο πρόγραμμα.

Orangia: Ένα Κτήμα 350 χρόνων

Εδώ νιώθετε σαν στο σπίτι σας

Κλείστε το δενδρόσπιτό σας!

Ρωτήστε μας για την διαθεσιμότητα

Λευκοχωρίου 1, Λευκοχώρι Ηλείας
697 390 3923