Το αγροτουριστικό αγρόκτημα Orangia είναι μία νεόδμητη επιχείρηση που αναπτύχθηκε στον οικογενειακό μας πορτοκαλεώνα στο Λευκοχώρι Ηλείας.

Καλώς Ορίσατε! Είμαστε η Ειρήνη και ο Αντώνης, ένα νιόπαντρο ζευγάρι που πρόσφατα αποφάσισε να αφήσει πίσω του τους απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης και να γυρίσει στον πατρογονικό πορτοκαλεώνα, όπου τον αύξησε με το φύτεμα χιλίων εξωτικών δένδρων Παυλώνιας. Όλο το κτήμα πλέον περιέχει 2.000 δένδρα. Με αγάπη για τη φύση και την καλή κουζίνα και με οδηγό την ελληνική παραδοσιακή φιλοξενία, υποδέχεται όσους θέλουν να συνδυάσουν στιγμές χαλάρωσης, ηρεμίας και ξεγνοιασιάς με πλήθος δραστηριοτήτων, εμπειριών και γεύσεων.

Στο κτήμα μας ξετυλίγεται μία οικογενειακή ιστορία περίπου 350 χρόνων, ενώ τα 3 ξεχωριστά καταλύματά του ικανοποιούν όλα τα γούστα συνδυάζοντας αισθητική, άνεση και ιδιωτικό χώρο. Σ΄ αυτό το ησυχαστήριο το νέο παντρεύεται με το παλιό, ενώ προσφέρεται μια γκάμα δραστηριοτήτων αγροτουριστικού και όχι μόνο χαρακτήρα. Βασικός μας στόχος είναι να σας εισάγουμε στις ομορφιές του τόπου μας , κατατοπίζοντας σας σχετικά με τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα, τις τοπικές και θρησκευτικές γιορτές, τα πανηγύρια, τα φεστιβάλ και το φυσικό κάλος της περιοχής (παραλίες, καταρράκτες, δάση, βουνά). Παράλληλα, μπορούμε να σας προτείνουμε διάφορες δραστηριότητες που η περιοχή προσφέρει απλόχερα (aerial yoga, θαλάσσια σπορ, ράφτινγκ, σερφ, κ.α) ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.

Περήφανοι για την ποικιλία ποιοτικών τοπικών εδεσμάτων, σας καλούμε να γευτείτε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, μέσα από προϊόντα που παράγονται από εμάς τους ίδιους αλλά και τοπικούς παραγωγούς.

Η φιλοξενία μας δεν περιορίζεται στο εσωτερικό του σπιτιού ούτε στα στενά πλαίσια της προσφοράς γευσιγνωσίας και διαμονής. Επιδιώκουμε να σας μυήσουμε στα ενδότερα της αγροτικής ζωής και στα «μυστικά» της περιοχής που μόνοι οι ντόπιοι μπορούν να γνωρίζουν.

Εάν αναζητάτε έναν χώρο ολιγοήμερης ή και πολυήμερης χαλάρωσης και μια εμπειρία που απαρτίζεται από πληθώρα δραστηριοτήτων και γεύσεων σας καλούμε να γνωρίσετε εμάς, τον τόπο μας και τις παραδόσεις μας σε ένα χώρο που μόνο σπίτι μπορεί να τον αισθανθεί κανείς.

BARBA THANASI’S OUTLOOK

ΔΕΝΔΡΟΣΠΙΤΟ ME KOYZINA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 60μ2.

IRENE’S TREEHOUSE

ΔΕΝΔΡΟΣΠΙΤΟ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ 20μ2.

HILARY’S HOUSE

ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ 100μ2.

BARBA THANASI’S OUTLOOK

ΔΕΝΔΡΟΣΠΙΤΟ ME KOYZINA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 60μ2

Γνωριστε Το
IRENE’S TREEHOUSE

ΔΕΝΔΡΟΣΠΙΤΟ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ 20μ2

Γνωριστε Το
HILARY’S HOUSE

ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ 100μ2

Γνωριστε Το
Η Ιστορία

Ένα αγρόκτημα στην ιδιοκτησία της οικογένειας από την εποχή της Τουρκοκρατίας

Το αγρόκτημα Orangia είναι μία νεόδμητη αγροτουριστική επιχείρηση που αναπτύχθηκε στον οικογενειακό μας πορτοκαλεώνα στο Λευκοχώρι Ηλείας.
Το αγρόκτημα Orangia βρίσκεται στην ιδιοκτησία της οικογένειας από την εποχή της Τουρκοκρατίας,ενώ η έκταση 50 στρεμμάτων στην οποία έχει αναπτυχθεί η επιχείρηση δεν είναι παρά ένα μόνο τμήμα της γης που ανήκε στην οικογένεια Διαμαντοπούλου από τον 18ο αιώνα. Η οικογένεια ανήκε στους μεγάλους γαιοκτήμονες της περιοχής και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η έκταση διαμοιράστηκε στους διάφορους κληρονόμους, αλλά παρέμεινε εντός της οικογενείας στο μεγαλύτερό της μέρος. Παρότι πολλά μέλη της οικογένειας ακολούθησαν καριέρα στην Ιατρική, τη Δικηγορία, τα Χρηματοοικονομικά και την Εκπαίδευση, συνέχισαν να ασχολούνται ενεργά με το αγρόκτημα, μετατρέποντάς το σε μία από τις πλέον σημαντικές παραγωγικές μονάδες στη Μεσόγειο κατά τα μέσα του 20ου αι.

Σήμερα, η νεότερη γενιά Διαμαντοπουλαίων, εκπροσωπούμενη από τον Αντώνη, αεροναυπηγό και μηχανολόγο μηχανικό, βρίσκεται εδώ για να σας αφηγηθεί μια ιστορία αιώνων από παντελώς καινούργια σκοπιά.

Μια θεατρική αναπαράσταση ενός γραφικού χωριού

Έχοντας κατά νου την ιστορία του αγροκτήματος, ο Αντώνης και η Ειρήνη υιοθέτησαν μία προσέγγιση που εστιάζει στην απλή αγροτική ζωή, επιχειρώντας, παράλληλα να εισάγουν τους επισκέπτες τους σε μικρές οικογενειακές ιστορίες. Οι τρεις μονάδες συνδυάζουν τοπικά αρχιτεκτονικά στοιχεία με μικρές πινελιές κοσμοπολιτισμού, που μαρτυρούν τα ταξίδια μελών της οικογένειας τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Γνωρίστε την περιοχή μας

Η περιοχή παρέχει απεριόριστες δυνατότητες για εξωτερικές δραστηριότητες αναλόγως της εποχής. Στους καλοκαιρινούς μήνες η πιο προφανής και ευχάριστη επιλογή σας είναι η θάλασσα. Μία από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από το αγρόκτημά μας. Η πευκόφυτη παραλία με τους πανέμορφους αμμόλοφους έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ μία βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της θα σας κάνει να ξεχάσετε τους ατελείωτους χειμώνες και να αφεθείτε στην ευδαιμονία του ελληνικού καλοκαιριού.

Δεινός ποδηλάτης και ορειβάτης, ο Αντώνης θα χαρεί πολύ να σας καθοδηγήσει ή να συνοδεύσει τους λάτρεις του βουνού στα δάση και τους καταρράκτες της περιοχής.

Η περιοχή βρίθει από κλασικά, μεσαιωνικά και νεοκλασικά κτήρια για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας. Η αρχαία Ολυμπία και τα αναρίθμητα Βυζαντινά παρεκκλήσια είναι λίγα μόνο από τα πολλά αξιοθέατα της γύρω περιοχής. Για όσους το επιθυμούν προσφέρονται διαλέξεις και περιηγήσεις από ειδικούς στους τομείς της ιστορίας, της αρχαιολογίας και του περιβάλλοντος.

Σε συγκεκριμένες περιόδους, στην περιοχή λαμβάνουν χώρα σημαντικά φεστιβάλ θεάτρου και χορού.

Η Ειρήνη προσφέρει μαθήματα μαγειρικής κατά τα οποία μπορείτε να μαγειρέψετε και φυσικά να γευτείτε προϊόντα που έχουμε παράγει είτε εμείς οι ίδιοι είτε οι γείτονές μας.

Η περιοχή φημίζεται για τα κρασιά της. Αν τύχει, λοιπόν, να μας επισκεφθείτε την εποχή του τρύγου, μπορείτε να γίνετε μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας και να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία μετατροπής του σταφυλιού σε κρασί σε επιλεγμένα τοπικά οινοποιεία.

Το αγρόκτημά μας φοράει τα καλά του κάθε χειμώνα, καθώς ακριβώς τότε μας προσφέρει απλόχερα τα χίλια πεντακόσια πορτοκάλια του. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην συγκομιδή και να δοκιμάσετε όσα περισσότερα μπορείτε! Το ίδιο συμβαίνει και με τα αβοκάντο μας. Όσοι από εσάς επιλέξετε να μείνετε στο σπιτόδεντρο που είναι χτισμένο στις αβοκαντιές θα μπορέσετε να γευτείτε τους καρπούς τους με μία απλή κίνηση του χεριού σας από τη βεράντα σας.΄

Όσοι τυχαίνει να μας επισκεφθείτε κατά τη συγκομιδή της ελιάς θα έχετε την τύχη να συμμετάσχετε σε μία ιδιαιτέρως παραδοσιακή διαδικασία. Σας καλούμε να ακολουθήσετε την πορεία της σοδειάς μέχρι το τοπικό ελαιοτριβείο όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το φρέσκο ελαιόλαδο.

Εάν δεν έχετε αποφασίσει ποια εποχή του χρόνου θα θέλατε να μας επισκεφτείτε, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το μηνιαίο πρόγραμμα.

Orangia: Ένα Κτήμα 350 χρόνων

Εδώ νιώθετε σαν στο σπίτι σας

Κλείστε το δενδρόσπιτό σας!

Ρωτήστε μας για την διαθεσιμότητα

Λευκοχωρίου 1, Λευκοχώρι Ηλείας
697 390 3923